Dla większości ludzi jest to surowa ryba, danie z gwiazdką japońskiej kuchni, ale czy to takie proste? Ani trochę. Sushi Warszawa to tak naprawdę sposób przygotowania ryżu, a nie surowej ryby z towarzyszeniem … W rzeczywistości sushi zawsze nosi ryż, ale nie musi nosić ryb.
Sushi Warszawa to najbardziej znane japońskie danie poza Japonią i jedno z najpopularniejszych wśród Japończyków, którzy lubią sushi na specjalne okazje. I jako taki ewoluował poza tym krajem, pod wpływem różnych kultur zachodnich, zwłaszcza w Polsce. Dlatego wiele różnych rodzajów sushi ma nazwy miejscowe.
Nazwa Sushi Warszawa to ogólna nazwa różnych rodzajów, kombinacji składników i form typowego japońskiego jedzenia, i zasadniczo są wytwarzane z japońskiego ryżu i różnych owoców morza (świeżych ryb, krewetek, wodorostów itp.) I warzyw.
Danie, które zawsze zawiera surowe ryby, to sashimi, które w przeciwieństwie do sushi, nie zawiera ryżu. Są to dwie japońskie potrawy, które są często mylone i zupełnie inne. Sashimi to małe cienkie plastry świeżej ryby. Nie można go zamrozić. Technika cięcia sushi w restauracji w Warszawie, czyli sashimi jest jedną z najbardziej rygorystycznych podczas szkolenia szefa kuchni sushi. Ryby pokrojone zbyt grubo lub zbyt cienko odzwierciedlają inne wrażenie smaku i podniebienia, a ponadto różne ryby wymagają zastosowania różnych technik cięcia.